Raija - lämpöä ja lujuutta

raijaauringossa.jpgOlen Keravalla yli kaksikymmentä vuotta asunut perheellinen nainen, aktiivinen yhdistystoimija ja mukana kuntapolitiikassa Keskustan riveissä.

Työskentelen valtakunnallisessa aikuiskoulutus- ja kulttuurijärjestössä. Tehtäviini kuuluu suunnittelua, organisointia, viestintää ja projektien vetämistä kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Olen kekseliäs, hyvä innostumaan ja näkemään mahdollisuuksia. Saan työt sujumaan joustavasti päämääräänsä. Olen sitkeä enkä luovuta helposti. Yhteistyön voima on se mihin luotan!

Iloa elämääni tuottavat niin perhe kuin työni sisällöt. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi kotoa jo pois muuttanutta nuorta sekä iloinen hännänheiluttaja Viksu-koira. Lataan voimia mökkielämästä Hämeessä. Nautin pihatöistä, niityn hoitamisesta, rikkakasvien kitkemisestä, tienvarsien niittämisestä, uimisesta ja ihan vaan puiden latvojen katselemisesta. Ja tietysti kirjojen, elokuvien ja taiteen rikkaasta maailmviksu_dscn0696_small.jpgasta. Olen myös intohimoinen sosiaalisen median seuraaja. Ihan huvin vuoksi ja uusia taitoja oppiakseni pidän yllä erilaisten harrastusyhdistysten kotisivuja ja some-palstoja.

Kerava, kotiseutuni

Keravalla olen asunut vuodesta 1998 lähtien. Minulle Kerava on loistokaupunki – pieni ja viihtyisä, mutta samalla vireä ja aktiivinen. Kerava on sopivan kokoinen. Kerava on toimiva! Se pärjää parhaiten itsenäisenä, eikä sitä pidä liittää osaksi muita kuntia.

Kasvua voi edistää muutoin kuin pinta-alalla ja väkiluvulla. Voimme kasvattaa välittämistä ja vastuuntuntoa. Voimme parantaa huolenpitoa lapsista, nuorista, vanhuksista ja ympäristöstä. Voimme kehittää itseämme ja lisätä elämäämme iloa kulttuurin ja liikunnan avulla. Nämä ovat Keravalle parempia ja tärkeämpiä kasvusuuntia kuin liittyminen naapurikuntiin.

Juureni ovat Pohjois-Karjalassa Tohmajärvellä. Opinahjoni oli Joensuun yliopisto. Olen asunut Joensuussa, Kirkkonummella, Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Keravalla. Siellä missä kotini on ollut, olen aina osallistunut järjestötoimintaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Lasten kouluvuosina pidin osallistumisessani tiukemmat rajat, mutta nyt nuoriso on jo lentänyt pesästä.

Elämässä on tehtäviä

Työni kautta minulla on ollut suuri ilo nostaa esiin suomalaisia itseoppineita taiteilijoita niin kotimaassa kuin kansainvälisille areenoille. Olen asiantuntijoista koostuvan ITE ry:n hallituksen jäsen ja sihteeri.

Kansainvälisistä luottamustehtävistäni merkittävin oli seitsemän vuoden ajanjakso European Outsider Art Association EOA:n varapuheenjohtajana. EOA on eurooppalainen taideverkosto, joka kokoaa yhteen taiteen marginaaleissa toimivia, itseoppineita taiteilijoita edustavia museoita, gallerioita, studioita ym. toimijoita. Itse asiassa kuulun vuonna 2009 toimintansa aloittaneen verkostomme perustajiin. Omana vastuualueenani EOA:ssa on edelleenkin outsider-taideympäristöjen puolesta toimivien organisaatioiden ja asiantuntijoiden välinen verkottuminen.

Olen seurannut työelämän kehittämistä myös toimien aktiivisesti ammattiyhdistyksessäni. Olen työpaikallani Jyty-ammattiliiton varaluottamusmies.

Muutama vuosi sitten liityin mukaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton toteuttamaan maahanmuuttajaäitien ystävätoimintaan.

Keravalla vaikutan mm. Keskustan paikallisyhdistyksen sihteerinä ja tiedottajana. Olen kaupunginvaltuustossa Keskustan ryhmän ensimmäinen varavaltuutettu ja vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunnan varajäsen.

Luottamustehtäviini kuuluvat mm. Keravan taidemuseon ystäväyhdistyksen ja Siskot ja Simot -yhteisön hallituksen jäsenyydet sekä Keskustan ja maaseudun arkiston säätiöhallituksen jäsenyys.

Jäsenenä olen mm. Talonpoikaiskulttuurisäätiössä, Kalevalaseurassa, Kerava-Seurassa, Keravan Vesaisissa ja Vaara-Karjalan Leader ry:ssä.