Kerava on monenlainen

Share |

Keskiviikko 24.10.2012 klo 8:07


Fillaroiva ehdokas on kohdannut idylliä ja rosoisuutta, komeutta ja karuutta kiertäessään Keravan kaupunginosia esitteitä jakaen.

Vaalityö on jalkautumista ja reipasta ulkoilmaelämää. Kertyy kilometri poikineen ja rappusia tuhatmäärin.

Jaoin postilaatikoihin ja -luukkuihin 3 000 esitettä. Kiitos perheen nuorisolle kavereineen loppujen levittämisestä!  Enempää en olisi jaksanut. Lonkka on jo kipeä rappusten kapuamisesta.

Jakelukierros on avartava kokemus. Kiertelee asuinalueet kuja kujalta, monenkirjavat porraskäytävät, sokkeloiset pihapiirit postilaatikkorivejä etsien. Näkee leikkivien lasten täyttämiä pihakatuja, huolella vaalittuja istutuksia, illan hiljaisuudessa uinuvia puistoja. Ohittaa ankeita koulunpihoja, pimeitä kujanpätkiä joille arastelee astua. Ilahtuu postilaatikoista, joissa on firman nimi – tässä siis asuu itsensä työllistäjä. Ympäri pyöriessään sekoittuu välillä suunnista, mutta ystävällinen ulkoilija neuvoo oikealle tielle, kotiin kohti keskustaa.

Kotikaupunki on illan hiljaisuudessa hetkisen kokonaan minun, ja minä sen kanssa yhtä.

Kulkumiehenä, askel askelelta, on konkreettisesti käsittänyt, että keravalaisuus on monenlaisuutta. Mikä on yhdelle paras ei ole toiselle hyvä. Toisen ahdinkoa ei silloin näe, kun itsellä on asiat joltisesti kohdallaan.

Yksi ihminen – ehdokas tai valtuutettu – ei millään voi tuntea koko kaupunkinsa sykettä, ei omakohtaisesti ymmärtää jokaisen asukkaan tarpeita ja toiveita. On hyvä, että meitä on monenlaisia! Erilaisuuksiemme kautta voimme olla tulkkeina pienelle, suurelle keravalaisuudelle.

Ehkä joku tykkää lähettää edustajakseen tällaisen keskikentän humanistin.

Avainsanat: Kerava, ehdokas, vaalityö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini