Eurolava ja käsittämisen ilo

Share |

Lauantai 8.9.2012 klo 19:08


"Tiedätkö mikä on eurolavan ja FIN-lavan ero? Miten ne pitää lastata rekkaan, ettei jää hukkatilaa?" Nuorimies aloitti opinnot Keravan Keudassa. Pilke silmissä ja innostus äänessä hän kertoo, mitä tänäänkin opittiin.

Eurolavan olemus havainnollistui perin pohjin. Neljän opiskelijan ryhmissä nuoret kävivät puutavaraliikkeestä ostamassa lautaa, kärräsivät ne koululle, sahasivat määrämittaan ja naulasivat oikean kokoisiksi lavoiksi. Lopuksi he vielä saivat maalata lavat iloisin värein, jokainen ryhmä omanlaisikseen.

Matematiikkaahan tämä on! Jos matikka tuntuikin peruskoulussa käsittämättömän vaikealta, eurolavojen osalta se tuli nyt käsitetyksi. Tekemisen kautta! Tuli ymmärretyksi pinta-ala ja tilavuus. Syntyi taju laskutoimitusten suhteesta käytäntöön.

Oppijat ovat erilaisia, yksilöitä. Toisille on helpompaa teoria, toisille käytäntö, toinen oppii kertakuulemalta, toinen kertaamisen kautta. On suuri ilo nähdä läheltä, kun nuori kohtaa oman oppimistyylinsä ja löytää käsittämisen ilon!

Seuraavaksi pohditaan infrastruktuuria. Jännityksellä odotan niitä pedagogisia keinoja, joilla tämä käsite puretaan osiksi. Hyvä Keuda!

Avainsanat: oppimistyylit, oppiminen


Kommentit

19.3.2015 21:57  Rekkapekka

fin lavat on tehty suomessa ja euro lavat euroopassa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini