Museoille avautui mahdollisuuksien näkymät

Share |

Torstai 11.3.2010


Taiteilijoilla on kyky nähdä asiat uusista kulmista. Mahdollisuuksina. Myös taidehallinto tarvitsee tätä kykyä ja asennetta, kun lähdemme nyt kehittämään Keravan taide- ja museokeskusta kaupungin keskustaan Kinnarpsin kiinteistöön. Poteroihin ei pitäisi kenenkään kaivautua vaan ottaa mahdollisuuksista kaikki irti.

Kiitos Keravan kaupunginvaltuustolle! Nostitte Kinnarpsin kiinteistön remonttisumman aika lähelle asiantuntijatyöryhmän suositusta. Alkuperäiseen Kinnarps-suunnitelmaan antoivat myös museoittemme johtajat myönteiset kantansa. Kun heitä nyt kuullaan suunnittelutyössä, saamme varmasti museotilan, joka on järjestäjille käytännöllinen ja palvelee yleisöä.

Yleisöä, käyttäjiä vartenhan museo juuri on. Miten moni upea näyttely onkaan mennyt Klondykessa sivu suun, kun aika ja energia ei ole riittänyt hypätä K-junaan ja lähteä matkan taakse. Kaupungin keskustassa taidemuseon tarjonta tulee helposti ei vain vannoutuneiden taidefriikkien, vaan myös koulujen, päiväkotien, ikäihmisten ja matkailijoiden ulottuville. Yhteiseksi museoksemme.

Miten uusi johtamismalli tulee toimimaan, sen näyttää aika.

Meillä on kaupungin kulttuuritoimessa vankat näytöt antanut kokenut ammattilainen kulttuuritoimenjohtajana. Museoiden hallinnollinen johtaminen tulee hänen vastuulleen, ja hän saakoon työhönsä rauhan sekä tuen kaikilta meiltä ympärillään olevilta. Viisas hallinnollinen johto varmasti antaa tilan myös sisällölliselle substanssijohtamiselle – siis museoiden johtajille. Vain sisältöjen johtamisen kautta museot pystyvät kehittämään uudenlaisen toimintakonseptin ja luomaan yleisöä houkuttelevaa ja mukaansa viettelevää tarjontaa.

Onnea Keravan taide- ja museokeskus! Tervetuloa kaupunkimme keskustaan!

Avainsanat: Keravan taidemuseo, museo


Kommentit

15.3.2010 8:27  kristiina.vollar@kerava.fi

Hei Raija!

Kiitos rakentavasta blogistasi - olen täysin samaa mieltä kanssasi!

Terveisin,
Kristiina


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini