Keravan museoilla erinomainen tilaisuus erottua kilpailijoistaan

Share |

Lauantai 6.2.2010 klo 21:16 - Raija Kallioinen, Tuuli Tarukannel


(Julkaistu sanomalehti Keski-Uusimaassa 6.2.2010)

Keravan valtuusto päätti tammikuussa 2009, että Keravan säätiöpohjainen taidemuseo kunnallistetaan ja kaupunki ottaa hoitaakseen Keravan taidesäätiön tehtävät. Samassa yhteydessä myös kulttuurihistoriallisen museon toimintaa kehitetään.

Taidemuseon valttikorttina ovat vaihtuvat nykytaiteen näyttelyt, joilla Kerava jatkuvasti saa myönteistä julkisuutta. Museon vahvuutena on puolestaan paikallishistorian eläväksi tekeminen keravalaisille.

Sivistystyön lautakunnalla on voimakas tahtotila säilyttää korkeatasoinen taidemuseotoiminta Keravalla sekä tukea historiallista museota sen keravalaista identiteettiä rakentavassa toiminnassa.

Kahden museon toiminta yhteisenä museotoimena tarjoaa loistavan, vaikkakin haastavan, mahdollisuuden yhdistää erilaista ammatillista osaamista, näyttelytoimintaa, tapahtumien tuotantoa sekä yleisön palvelemisen taitoja.

Kiehtova uusien haasteiden kenttä on keravalaisen designin esittely. Tässä on tarjolla erinomainen mahdollisuus houkutella museoon kävijöitä myös kotikaupunkimme ulkopuolelta. Muotoiluperinteestä on luotavissa ”se jokin”, jolla museomme erottautuu muista pääkaupunkiseudun museoista.

Uskomme, että erilaisuuksiaan hyödyntäen museot pystyvät yhteistyössä luomaan uudenlaista, yleisöä puhuttelevaa toiminnallisuutta ja kiinnostavuutta. Tavoitteenamme on kehittää tulevasta museoiden yksiköstä näyttely- ja kohtaamispaikka, jossa ihmiset voivat saada elämyksiä, viihtyä, osallistua ja tavata toisiaan.

Taantuman aikana vaikuttaa siltä, että vapaa-ajan palvelut nähdään ensimmäisinä, joista voidaan leikata. Vapaa-ajan palveluilla on kuitenkin merkittävä ennaltaehkäisevä ja hyvinvointia luova vaikutus. Huonon taloudellisen tilanteen aikana kunnan tarjoamia vapaa-ajan palveluita käytetään entistä enemmän. Nyt meillä on ainutlaatuinen tilaisuus lähteä kehittämään Keravalle yhteisöllisyyttä rakentavaa uutta museokokonaisuutta ja sitä kautta luoda yhteenkuuluvuutta ja hyvinvointia kaikille keravalaisille.

Tuuli Tarukannel
puheenjohtaja, sivistystyön lautakunta

Raija Kallioinen
varapuheenjohtaja, sivistystyön lautakunta

Avainsanat: Keravan taidemuseo, museo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini